Whiskey On A Sunday
20 maja 2018
Riding The Thin Line
22 maja 2018

Let’s Have A Party – Vinrage Collection


2CD, Jewel Case

Pozostało tylko: 2

SKU: 4049774283185 Kategorie: , Tagi: ,
artysta: Pat Boone
wydawnictwo: Delta Music
numer katalogowy: N 28 318

Witajcie w pięknych czasach szaf grających – urządzeń które w latach czterdziestych i pięćdziesiątych XX wieku były stały niemal w każdym barze i knajpie.

2 CD i 40 utworów z 7 calowych singli jakie wówczas znajdowały się wewnątrz szaf grających i stanowiły wielkie hity.



CD 1


1. Wanda Jackson – Let's Have A Party


2. Fats Domino – I'm Walkin'


3. Bill Haley & His Comets – See You Later Alligator


4. Elvis Presley – Don't Be Cruel


5. The Rock-A Teens – Woo Hoo


6. Ricky Nelson – Hello Mary Lou


7. Buddy Holly – Peggy Sue


8. Del Shannon – Runaway


9. Connie Francis – Stupid Cupid


10. Barry Mann – Who Put The Bomp


11. Tommy Roe – Sheila


12. Jim Lowe – Green Door


13. Pat Boone – Speedy Gonzales


14. Jackie Wilson – Reet Petite (The Finest Girl You Ever Want To Meet)


15. Dion – Runaround Sue


16. Buddy Knox – Party Doll


17. Louis Prima – Buona Sera


18. Bruce Channel – Hey Baby


19. Jimmy Jones – Good Timin'


20. The Routers – Let's Go



CD 2


1. B. Bumble & The Stingers – Nut Rocker


2. Chris Montez – Let's Dance


3. Johnny Tillotson – Poetry In Motion


4. Jimmy Justice – When My Little Girl Is Smiling


5. Susan Maughan – Bobby's Girl


6. Bobby Vee – Take Good Care Of My Baby


7. Cliff Richard – Living Doll


8. Eddie Cochran – Three Steps To Heaven


9. Eddie Hodges – I'm Gonna Knock On Your Door


10. Sam Cooke – Only Sixteen


11. Neil Sedaka – Happy Birthday Sweet Sixteen


12. Johnny Burnette – You're Sixteen, You're Beautiful, You're Mine


13. The Everly Brothers – ('til) I Kissed You


14. The Kalin Twins – When


15. The Cascades – Rhythm Of The Rain


16. Billy Fury – Halfway To Paradise


17. Roy Orbison – Only The Lonely


18. Little Eva – The Loco-Motion


19. Johnny And The Hurricanes – Red River Rock


20. Joey Dee & The Starliters – Peppermint-Twist Part 1

Welcome back to the age of the jukebox, this great automated music-playing device which was most popular from the 1940s through the mid-1960s. "Let's Have A Party" is a great selection of 7-Inch-Single A-sides, all in all 40 big hits and evergreens from the western world not to be missed in any music collection. The 2CD-set presents all favourite tracks including the ultimate title track "Let's Have A Party" by a helium voiced Wanda Jackson, "Buona Sera" by Louis Prima, "Poetry In Motion" by Johnny Tillotson, "Stupid Cupid" by Connie Francis, "Rette Petite" by Jackie Wilson, "See You Later Alligator" by Bill Haley & His Comets, Buddy Holly's "Peggy Sue", Bobby Vee's "Take Good Care Of My Baby", Elvis Presley's "Don't Be Cruel", "The Loco-Motion" by Little Eva, fantastic instrumentals like "Red River Rock" (Johnny And The Hurricanes) and many more.


Rok wydania


Nośnik [ilość]


Rodzaj wydania


Rok nagrania











Możesz lubić także…

Nie znalazłeś płyty? Napisz do nas